Blog, CV templates

5 moderne cv templates voor een succesvol cv

blog modern cv

Wat is nu een modern cv? En wat is anders dan bij een traditioneel cv? Het verschil zit hem vooral in de creativiteit en originaliteit. Er is meer aandacht besteed aan de layout van het cv sjabloon. Je hebt dus naast een inhoudelijk goed cv ook een visueel sterk cv om zo meer de aandacht te trekken van de lezer.

Andere voordelen van een opvallende cv layout zijn:

  • Je laat zien dat je er werk van hebt gemaakt
  • Je laat zien dat je oog voor detail hebt
  • Een layout kan aansluiten bij je functie/branche

 

Een modern cv maken met een opvallende layout

Wil je graag een moderne cv template die je kunt bewerken in Microsoft Word? Hier laten we 5  lege cv templates zien waarmee jij eenvoudig en snel een perfect cv maakt. Met als uiteindelijke doel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

presentatie cv template universal

1. CV template Universal

Geschikt voor elke functie en branche. De profieltekst en profielfoto zijn beide bovenin geplaatst en duidelijk zichtbaar. Zo ziet de lezer direct met wie hij/zij te maken heeft. Verder zijn werkervaring en opleiding  hier ìn chronologische volgorde gezet (net als bij een traditioneel cv) en op de eerste pagina te zien. De vaardigheden staan hier in het verlengde van de werkervaring, zo zie je direct na het lezen van eerdere functies welke vaardigheden je hier verkregen hebt. De vaardigheden zijn hier door middel van een score balk goed zichtbaar.

presentatie cv template career

2. CV template Career

Met dit moderne cv template kun je op allerlei verschillende vacatures solliciteren. Een eenvoudig maar zeer overzichtelijk cv sjabloon die je goed kunt gebruiken voor een perfect cv. Het bovenstuk bestaat uit 3 kolommen. Profielfoto,  je persoonlijk profieltekst en je persoonlijke gegevens met iconen die bepaalde teksten  definiëren. Er is hierdoor plaats genoeg om verder alles onder elkaar te zetten; werkervaring, opleidingen/cursussen, vaardigheden en referenties/hobby’s.

cv template business

2. CV template Business

De meest verkochte cv template bij CV helpdesk. Template Business is een zakelijk sjabloon met een eenvoudig maar toch opvallend design. Net zoals de meeste cv’s valt ook hier direct de profieltekst op, inclusief de profielfoto. Bij skills en talenkennis wordt gebruik gemaakt van een scorebalk. CV format “Business” is geschikt voor diverse functies zoals bijvoorbeeld een management functie, accountant, financieel adviseur etc.

presentatie modern cv template

4. CV template Modern

Een uitgesproken cv design dat daardoor vanzelf de naam “Modern” kreeg. Zeer geschikt voor creatieve beroepen. Persoonlijk profiel, profielfoto en persoonlijke gegevens zijn hier ook in één oogopslag te zien. De subtiele “wave” in de header laat de creativiteit zien. Verder een duidelijke onderscheidt tussen verschillende vaardigheden in het linkerkolom en de werkervaring en opleidingen in het rechterkolom. Kortom, een moderne cv template om je echt mee te onderscheiden van anderen.

presentatie cv template fashionista

5. CV template Fashionista

Je zag het waarschijnlijk al op de afbeelding, een cv template specifiek gericht op creatieve functies. Met verschillende lettertypes en het gebruik van passende iconen en illustraties wijkt deze cv template ook weer veel af van een traditioneel cv.  Ook met deze template val je zeker op tussen al die andere cv’s die op de bekende “stapel” liggen.

Tot slot: wees je concurrentie te slim af

We hopen dat je met deze blog inzicht hebt gekregen wat de grootste voordelen zijn van een modern curriculum vitea . Richt je allereerst op de inhoud, maar zorg ook dat je je concurrentie voor bent met een modern cv. Wil je eerst een eenvoudige template uitproberen? Download dan hier een gratis cv template.

CV laten maken

Wil je tijd besparen en binnen een korte tijd een perfect cv maken? Download dan één van onze cv templates en bewerk deze in MS Word. Wil je een unieke template laten maken? Of je cv door ons laten herschrijven? Neem dan contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *