Blog, CV maken, CV templates

5 tips voor het pimpen van je cv layout

cv layouts

We schreven hier al eerder over hoe je een goed cv maakt en welke onderdelen je wel of niet erin kunt zetten. En ook over welke cv template past het beste bij mij?  Heb je als een cv layout en wil je deze zelf pimpen? Hier leggen we uit hoe je een goed ontwerp voor je cv maakt. =

TIP 1:  Gebruik een goed leesbare lettertype

Vaak begin je je cv layout met het kiezen van een goed leesbare lettertype. Gebruik voor de tekst 1 lettertype en eventueel voor de koppen een andere. Je hoeft met de keuze van het lettertype niet uniek te zijn, het belangrijkste is dat het goed leesbaar is. Voorbeelden van duidelijke lettertypes zijn:

 • Arial
 • Calibri
 • Helvetica
 • Trebuchet
 • Garamond
 • Verdana
 • Raleway

TIP 2: Gebruik symbolen en iconen

Wanneer je je persoonlijke gegevens plaatst bovenaan je cv is aan te raden om symbolen te gebruiken. Waarom symbolen gebruiken voor mijn cv? Hiermee maak je het visueel waardoor het makkelijk te scannen is. En je houdt hierdoor ook meer ruimte over.

35 iconen voor je cvTIP 3: Plaats een profielfoto

Wanneer je een foto van jezelf plaatst op je cv geeft dat een nog duidelijker beeld van wie je bent. Hieronder enkele tips waar je op kunt letten voor maken van een goede profielfoto op je cv.

 • Houd een comfortabele houding aan
 • Zorg voor een rustige achtergrond
 • Trek geschikte kleding aan
 • Zorg voor een goede belichting

 

Bekijk met deze video een korte uitleg

TIP 4: Maak gebruik van duidelijk koppen

Maak onderscheidt tussen de gewone tekst en de koppen zoals werkervaring, opleiding, persoonlijk profiel etc. Waarom is dat belangrijk? Zo kan de recruiter sneller en makkelijker je cv scannen, wat natuurlijk een positieve ervaring is.

TIP 5: Structuur aanbrengen op je lege cv

Zorg dat je curriculum vitae goed gestructureerd is. Wanneer je vanuit een lege cv een goede cv indeling maakt kun je enkele simpele stappen volgen. Zet je recente werkervaring bovenaan, dit is het meest relevant. Oude werkervaring wordt vaak niet gelezen. Dit geldt ook voor je opleidingen. Je profieltekst zet je over het algemeen helemaal bovenaan je cv. Dit dient als introductietekst.

Wanneer je deze stappen hebt genomen ziet je cv er al een stuk beter uit, toch? Kom je er niet uit en wil je toch een onderscheidende layout, bekijk dan hier onze professionele cv templates. Nadat je een keuze hebt gemaakt kun je een  template in word downloaden en eenvoudig bewerken.

Enkelen voorbeelden van professionele cv templates

Bekijk hier meer hulpbronnen voor het maken van een goed cv ontwerp
Veel gestelde vragen
Video handleidingen
CV blog

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *