Sollicitatiebrief schrijven, Solliciteren

Voorbeeld sollicitatiebrief

Schrijven van sollicitatiebrief met pen

update 12-04-2020

Sollicitatiebrief Schrijven

Heb je een passende vacature gevonden en ben je enthousiast geworden? Dan is het de kunst een goede sollicitatiebrief te schrijven. En hoe schrijf je een goede sollicitatiebrief? Het is belangrijk dat je een stappenplan volgt en je goed nadenkt waarom je bepaalde zaken in je brief zet. Denk allereerst na over een goede openingszin voor je solliicitatiebrief. Met een pakkende openingszin maak je de lezer al direct nieuwsgierig. En zo zijn er nog veel voorbeelden waar je goed op moet letten tijdens het schrijven van een goede sollicitatiebrief.

De voorbereiding

Een goede voorbereiding van een sollicitatiebrief is cruciaal. Onderzoek het bedrijf of organisatie en verzamel zoveel mogelijk informatie. Dit kun je doen door je netwerk te raadplegen. Een andere manier is zoeken naar een bedrijf/organisatie bij Google Alerts. Ook het lezen van jaarverslagen kan je verder helpen aan bruikbare informatie. Verdiep je verder in de vacature/functie, zodat je hier een helder beeld van hebt. Wanneer je deze stappen hebt genomen ben je klaar voor het schrijven van een sollicitatiebrief.

Zoek een voorbeeld cv

Voorbeeld sollicitatiebrief

Jan van den Hoogen
Pieterlaan 3
2905 KL Den Haag

AKZO
Afdeling P&O
Tav de Heer Scherpen
Postbus 22
1077 AS Amsterdam

Den Haag, 20 januari 2020

Betreft: sollicitatie naar de functie van accountmanager

 

Beste Dirk Scherpen,

Nadat u tijdens ons telefoongesprek meer vertelde over de inhoud van de functie account manager, wist ik direct dat deze baan me op het lijf geschreven is. In deze brief vertel ik u waarom.

Mijn werkzaamheden van de afgelopen jaren sluiten perfect aan bij de verantwoordelijkheden die u in uw vacature noemt voor de functie account manager. Ik ben gewend regelmatig contact te houden met klanten, het halen van verkooptargets en het sluiten van deals.

Wat mij aanspreekt aan de functie in uw bedrijf is het nauw samenwerken met sales collega’s. Met mijn enthousiasme, stressbestendigheid en resultaatgerichtheid ben ik ervan overtuigd dat ik op alle fronten aan de functie-eisen voldoe en dat ik een waardevolle bijdrage kan leveren aan de doelstellingen van uw organisatie!

Ik ga graag tijdens een persoonlijk gesprek met U dieper in op mijn motivatie en wat ik voor (bedrijf) kan betekenen.

Met vriendelijke groet,

 

handtekening

 

Jan van den Hoogen

Over de opbouw van deze sollicitatiebrief

  1. In deze sollicitatiebrief is begonnen met een verwijzing naar een telefoongesprek, waarin je aangeeft direct enthousiast te zijn.
  2. In de tweede alinea geef je aan waarom jij geschikt bent voor de functie waarop je solliciteert en vertel je in het kort je ervaring.
  3. In de derde alinea vertel je over je vaardigheden en laat je zien dat deze goed aansluiten bij de functie.
  4. Hier verkoop je jezelf en verwijs je al naar een gesprek.
  5. En als laatste de afsluiting met een groet, handtekening en je naam voluit.

Het vervolg

Is men enthousiast over je sollilicatiebrief en wordt je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek? Dan is het belangrijk dat je je goed voorbereid. Daarom is het belangrijk te weten welke vragen je zelf stelt bij een sollicitatiegesprek.

Uiteindelijk is je cv het meest interessant voor de lezer. Maar zorg dat je aan beide documenten voldoende aandacht besteed.

Lees ook:  Hoe schrijf ik een open sollicitatiebrief?

Sollicitatiebrief laten schrijven?

Heb je een leuke vacature gezien? En wil je alles op alles zetten om uitgenodigd te worden voor een sollicitatiegesprek? Laat dan je sollicitatiebrief door één van onze professionals schrijven, zodat jij uitgenodigd wordt voor een sollicitatiegesprek.

Xander Remijnse

Xander Remijnse

Als webbouwer ben ik sinds 2004 actief, maar inmiddels mag ik me ook een ervaren blogger, concept bedenker en trainer noemen. Ik hoop met mijn kennis anderen te stimuleren, motiveren en te inspireren. Naast al mijn online activiteiten ben ook een vader van een fantastische dochter.
Xander Remijnse
author-avatar

About Xander Remijnse

Als webbouwer ben ik sinds 2004 actief, maar inmiddels mag ik me ook een ervaren blogger, concept bedenker en trainer noemen. Ik hoop met mijn kennis anderen te stimuleren, motiveren en te inspireren. Naast al mijn online activiteiten ben ook een vader van een fantastische dochter.

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *