Blog, CV maken, CV onderdelen

Wel of geen foto op je cv?

goede fotocamera voor het maken van een profielfoto

Tot de opkomst van social media was het nog niet gebruikelijk een foto te plaatsen op je cv. Inmiddels hoort een goede foto van jezelf standaard bij het maken van een goed curriculum vitea. Maar waarom zou je dat doen?

Enkele redenen waarom je WEL een profielfoto op je cv plaatst.

  • De lezer gebruikt je foto bij een quick scan
  • Een foto geeft een completer beeld van jou
  • Het maakt je cv volledig
  • Een goede foto van jezelf heeft positieve invloed (voornamelijk bij mannen)
  • Je laat met een persoonlijke foto zien dat je serieus werkt maakt van je cv

 

Bekijk op video hoe je een goede  profielfoto maakt

Waar je op moet letten wanneer je een foto plaatst op je cv

Wanneer je besluit een profielfoto op je cv te plaatsen is het verstandig om hier wel voldoende aandacht aan te geven. Je kunt jezelf natuurlijk niet presenteren met een vakantiekiekje of een wazige foto waarbij je gezicht nauwelijks herkenbaar is. Daarom geef ik hieronder enkele tips.

Kies voor een rustige achtergrond

De focus moet gericht zijn op jou! Dus geen achtergrond met allerlei verschillende felle kleuren of vrouwen in bikini. Zorg voor een rustige en een iets donkere achtergrond.

Zorg voor een goede belichting

Een goede belichting is van essentieel belang wanneer je een goede profielfoto maakt. Door gebruik te maken van een lichtbron kun je het gewenste effect van je foto bereiken. Dit kan met behulp van een flitser, zon(dag)licht of een goede sterke lamp. Maar maak het niet te bont, overbelichting heeft natuurlijk ook weer een negatief effect.

man maakt profielfoto met flisert

Poseren voor je profielfoto

Om een confortabele houding aan te nemen kun je beste een beetje wegdraaien van de camera. Hiermee voorkom je ook dat je op de foto dikker lijkt dan je in werkelijkheid bent.

Laat een foto door een professional maken

Heb je na bovenstaande tips nog niet het gewenste resultaat? Laat dan meerdere foto’s door een professional maken en selecteer. Met een professionele foto op je curriculum vitae maak je ECHT het verschil!

Trek nette en geschikte kleding aan

Net in de tuin gewerkt? Veel gezweet tijdens het sporten? Kleed je eerst om wanneer je een profielfoto maakt. Zorg dat je goed voor de dag komt om serieus genomen te worden.

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *