Blog

Welke cv template past het beste bij mij?

Vrolijkheid als persoonlijke kenmerk

Welke cv template past het beste bij mij? Je weet natuurlijk voor welke branche en welke functie je cv bestemd is, dus dan weet je ook welke templates NIET bij jouw passen. Stel, je solliciteert als kok in een leuk restaurantje dan kies je geen strakke/zakelijke cv-layout. Maar welk cv-format dan wel?

Welke cv-templates passen dan het beste bij mijn functie?

Je weet natuurlijk prima of jij wel of geen zakelijke cv template nodig hebt. Het is het makkelijkste om daar al mee te beginnen. Je kunt hierna al veel opties uitsluiten. Maar niet alleen je functie is van toepassing op je keuze, je persoonlijkheid speelt ook mee. Ben je een rustig/relaxed en timide persoon dan kies je al snel voor een rustige layout. Ben je creatief , aanwezig en zeer positief ingesteld dan is een kleurrijke layout al sneller een logisch gevolg.

Veel voorkomende eigenschappen die bepalend zijn voor de keuze van je cv-sjabloon

 1. Relaxed
 2. Creatief
 3. Terughoudend
 4. Enthousiast
 5. Bescheiden
 6. Leider
 7. Sensitief
 8. Serieus
 9. Slagvaardig
 10. Sociaal
 11. Daadkrachtig
 12. Denker
 13. Doener
 14. Optimistisch
 15. Adrem
 16. Energiek
 17. Zorgvuldig
 18. Zorgzaam
 19. Nieuwsgierig
 20. Nuchter

Vrolijkheid als persoonlijke kenmerk

Functie als richtpunt voor je cv-template keuze

Wanneer je naar bovenstaande lijst kijkt en je herkend je in een aantal persoonlijke kenmerken kun je deze voor jezelf selecteren. Bedenk hierbij ook voor welke functie je solliciteert en je kunt al je keuze maken. Om het je nog makkelijker te maken vind je hier een lijst met competenties per functie. 

Ook het aanbod bepaalt je layout keuze

Nadat je bovengenoemde punten duidelijk in beeld hebt ben je natuurlijk ook afhankelijk van het aanbod. Probeer goed te zoeken en te filteren om te zien welke cv-layout bij je past. Gelukkig zijn er meer dan voldoende cv voorbeelden zodat het makkelijker is de juiste keuze te maken.

Je functie en persoonlijke kenmerken zijn bepalend

Al met al kun je zeggen dat je functie en je persoonlijke kenmerken bepalend zijn voor je keuze van een cv-sjabloon.  Filter eerst alle templates voor je functie waarna je een selectief aantal templates overhoudt. Bepaal daarna welke details op een cv-template wel of niet bij jouw persoonlijkheid passen en de kans dat jij dan een template kiest die bij je past is dan al een stuk groter! Betaal je liever niet te veel of zelfs helemaal niets? Dan je ook nog onze gratis cv layout downloaden en uitproberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *