Maak meer kans op een sollicitatiegesprek!

Meer dan 25 cv voorbeelden

Download nu een cv voorbeeld voor je manager functie en val op met je cv!
presentatie template managment

CV maken voor een management functie, hoe je dat?

Zoek je een voorbeeld cv manager? En heb je al een leuke vacature gevonden? Hier leggen we uit hoe je een goed cv maakt voor een manager functie, zodat jij straks een goed cv hebt om uitgenodigd te worden voor een sollicitatiegesprek.

Indeling manager cv

Een recruiter zal je cv in eerste instantie vlot scannen en daarom is het verstandig de belangrijkste onderdelen boven de vouw te vermelden, dit zijn:

Persoonlijk profiel

Wanneer je een persoonlijk profiel schrijft voor een manager functie richt je dan in je profieltekst op je kwaliteiten, motivatie en benoem eerdere ervaringen. Een goede profielschets op je cv is essentieel, je laat jezelf direct zien! Houdt het daarom ook persoonlijk en maak het niet te lang.

Persoonlijke gegevens

Je persoonlijke gegevens hoeven niet meer te zijn dan je voor- en achternaam, email adres, geboortejaar, woonplaats en telefoonnummer. Om je cv mooi aan te kleden kun je gebruik maken van iconen.

Recente werkervaring

Zet je werkervaring als manager in chronologische volgorde. Dus je meest recente werkervaring bovenaan. Dit is waar recruiters in geïnteresseerd zijn. Zet hier je functie, naam bedrijf , de periode en vul het aan met je taken en verantwoordelijkheden. Ook je stage is werkervaring!

Opleidingen

Je genoten opleidingen zet je ook in chronologische volgorde, dit betekent dus ook je meest recente opleiding bovenaan. Vermeld tevens de opleiding, het opleidingsinstituut, de periode en of je het diploma hebt behaald. Cursussen gevolgd? Vermeld cursussen op je cv.

Vaardigheden

Als manager heb je vaak vaardigheden ontwikkeld tijdens eerder werk. Vermeld deze vaardigheden op je cv, dit kan doorslaggevend zijn. Je kunt deze vaardigheden beoordelen met een cijfer (scorebalk).

Voorbeeld cv manager functie

presentatie managment groen blad 1
Vaardigheden op je cv

Welke vaardigheden heb jij als manager nodig?

Wanneer je solliciteert naar een manager functie kijkt men ook naar welke vaardigheden je bezit. Belangrijke vaardigheden om te vermelden op een manager cv zijn:

  • leidinggevend
  • enthousiast
  • geven van feedback
  • draagvlak creëren
  • personeel werven en selecteren
  • communicatief vaardig
  • reguleren van emoties

Lees hier meer over vaardigheden per beroep

Overige vermeldingen op een manager cv

Wanneer je de belangrijkste onderdelen op een manager cv hebt vermeld kun je bijvoorbeeld je referenties, hobby’s, interesses, prestaties en talenkennis erbij plaatsen. Maar ook andere nevenactiviteiten kunnen voor je manager cv belangrijk zijn. Dit omdat je daar ook skills hebt ontwikkeld die interessant zijn voor de management functie. Let er wel op dat je curriculum vitea relevant moet blijven (in de lijn van de functie en/of vacature) en laat overbodige zaken weg.