CV maken als student

Stel, je ben nog student maar je wilt graag solliciteren naar een leuke bijbaan of stage. Ook dan heb je een cv nodig om jezelf op een positieve manier te verkopen. Maar hoe doe je dat als je nog maar weinig werkervaring hebt? Er zijn voldoende manieren om zonder al te veel werkervaring toch indruk te maken op je potentiële werkgever. Bekijk het cv voorbeeld student hieronder.

Zet je opleidingen bovenaan

Met weinig werkervaring als student kunt je je richten op je opleidingen, afhankelijk van de functie waarop je solliciteert. De werkgever zal hier zeker op letten. Zet je meest recente opleiding bovenaan.

Schrijf een sterk persoonlijk profiel

Ook met een sterk persoonlijk profiel maak je indruk op de lezer van je cv. Richt je op eerdere prestaties, leg uit waarom je de baan wilt en noem je vaardigheden die van toepassing zijn op de functie.

Richt je als student op je vaardigheden

Voor een werkgever is het belangrijk dat je de juiste vaardigheden bezit voor de betreffende functie. Wanneer je nog weinig werkervaring hebt wordt dit onderdeel nog veel belangrijker. Je schrijft dan de zogenaamde vaardigheden cv. Je potentiële werkgever of recruiter kan uiteindelijk op basis van je vaardigheden beslissen om je uit te nodigen voor een sollicitatiegesprek. Wees daarom niet te bescheiden en beschrijf je vaardigheden die je verkregen hebt tijdens:

  • de sportvereniging waar je op zit
  • je stage die je eerder hebt gedaan
  • de toneelgroep waar je op zit
  • coaching van een jeugdteam
  • vrijwilligerswerk

Maak indruk met een professionele layout

Je wilt je als student op allerlei mogelijke manier onderscheiden van andere kandidaten. Maak daarom een mooie opvallende layout. Je kunt een gratis moderne cv template van onze website downloaden en gebruiken voor je cv. Of gebruik één van onze professionele cv layouts. Meer over weten? Hier kun je een cv template kopen.